ГоловнаСвіт

Британія назвала умову оплати "рахунку" за Brexit

Тереза Мей різко розкритикувала запропонований Єврокомісією проект угоди з приводу Brexit.

Британія назвала умову оплати "рахунку" за Brexit
Фото: EPA/UPG

Міністр Британії з питань Brexit Девід Девіс заявив, що Сполучене Королівство відмовиться сплатити "рахунок за Brexit", якщо Євросоюз не відступить від свого плану щодо Північної Ірландії.

Про це йдеться в листі, який Девіс надіслав депутатам Консервативної партії, повідомляє Independent

"Девіс наполягає, що Британія не оплатить" рахунок за Brexit "у разі, якщо не всі питання, які турбують Великобританію, буде вирішено для досягнення всеосяжної угоди щодо виходу з ЄС", - ідеться в повідомленні.

Раніше прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей різко розкритикувала запропонований Єврокомісією проект угоди з приводу Brexit, який передбачає, зокрема, що Північна Ірландія може залишитися в митному союзі ЄС після виходу Великобританії зі складу блоку.

Нагадаємо, обов'язковою умовою виходу Великобританії з Євросоюзу буде виплата Лондоном свого боргу перед бюджетом Євросоюзу, який може сягнути €100 млрд.

Рішення про вихід Британії з ЄС було прийнято на референдумі в червні 2016 року. Тоді за Brexit проголосували 51,9% учасників референдуму. У березні 2017 року закон про Brexit було прийнято парламентом і схвалено королевою. Очікується, що 29 березня 2019 року Великобританія вийде зі складу ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram