ГоловнаСвіт

У Польщі набула чинності заборона торгувати по неділях

Будуть діяти кілька винятків.

У Польщі набула чинності заборона торгувати по неділях
Фото: telegraf.com.ua

У Польщі сьогодні, 1 березня, набув чинності закон, який передбачає поступову заборону на торгівлю по неділях у торгових центрах і супермаркетах у 2018-2019 роках, і повну заборону - з 2020 року.

Про це повідомляє "Укрінформ"

Відповідно до закону, з 1 березня 2018 року торгівля буде вестися тільки в перший і останній неділю місяця, а в другу і третю - вона буде заборонена.

З 1 січня 2019 року торгівля здійснюватиметься лише в останню неділю місяця. А з 1 січня 2020 року по неділях діятиме повна заборона на торгівлю, за винятком обраних семи неділь у році. Зокрема, заборона на торгівлю не діятиме в дві неділі перед Різдвяними святами, одну неділю перед Великоднем і в останні неділі січня, квітня, червня і серпня.

Водночас заборона на торгівлю по неділях не поширюватиметься, зокрема, на ринки з сільськогосподарською продукцією, пекарні, магазини, що спеціалізуються на продажу кондитерських виробів і морозива, квіткові магазини й об'єкти ритуальних послуг. Законом також дозволяється торгівля по неділях на вокзалах, в аеропортах і на автозаправках.

За порушення цього закону загрожуватиме штраф від 1 тис. (8 тис. грн) до 100 тис. злотих (800 тис. грн), а за умови систематичного порушення цієї заборони - тюремне ув'язнення.

Як повідомляли раніше сьогодні, польський закон про заборону "бандерівської ідеології" набув чинності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram