ГоловнаСвіт

Поліція Словаччини затримала підозрюваного в убивстві журналіста

У Словаччині ще два можновладні чиновники подали у відставку через вбивство журналіста.

Поліція Словаччини затримала підозрюваного в убивстві журналіста
Ян Куцяк
Фото: Aktuality.sk

Поліція Словаччини затримала одну людину у зв'язку з убивством журналіста Яна Куцяка і його дівчини.

Про це повідомляє словацьке інформагентство Aktuality.sk.

"Поліція має інформацію про те, що нібито в п'ятницю двоє людей, вже давно підозрювані в скоєнні злочинів, пов'язаних із наркотиками, говорили про те, що необхідно взяти зброю і їхати в село Велька Мача", - йдеться в повідомленні.

У цьому селі було вбито журналіста.

Поліція провела кілька рейдів, протягом яких було вилучено боєприпаси і зброю. Одного підозрюваного затримали.

Журналіста-розслідувача Яна Куцяка було вбито разом з його дівчиною Монікою Кусніровою у власному будинку в селищі Велька Мача під містом Трнава. Правоохоронці припускають, що вбивство сталося в період з 22 по 25 лютого. Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що уряд готовий заплатити €1 млн за інформацію, яка допоможе розслідуванню.

Мотивом злочину могла бути професійна діяльність журналіста, зокрема його розслідування діяльності італійської мафії на сході країни.

Крім того, як повідомляє U.S. News., секретар Ради безпеки Словаччини Вільям Ясан і помічник прем'єр-міністра Марія Троскова йдуть у відставку через інформацію про зв'язки з членом італійської мафії, який фігурує в журналістському розслідуванні Яна Куцяка. У своїй заяві Троскова і Ясан сказали, що вони були шоковані вбивством Куцяка і його подруги. Також чиновники висловили співчуття родичам загиблих і відкинули будь-які зв'язки з убивством.

Як повідомляли напередодні, міністр культури Словаччини подав у відставку після вбивства журналіста.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram