ГоловнаСвіт

У Норвегії заборонять напівавтоматичну зброю

Заборона допускає кілька винятків.

У Норвегії заборонять напівавтоматичну зброю
Фото: one2.ru

Уряд Норвегії планує заборонити застосування напівавтоматичної вогнепальної зброї з 2021 року.

Про це повідомляє The Local.

Пропозицію про заборону такого виду зброї норвезький уряд представив 2017 року.

"Сьогодні стало зрозуміло, що парламентська більшість підтримує пропозицію уряду. Тому в Норвегії буде заборонено використання напівавтоматичної зброї", - заявив член постійного комітету парламенту з питань судових справ Петер Фроліх.

Рішення про заборону, яке набуде чинності 2021 році, прийнято на тлі відновлення дебатів про напівавтоматичну зброю у США після стрілянини в школі Флориди, в результаті якої загинули 17 осіб.

Нагадаємо, що 22 липня 2011 року озброєний напівавтоматичною гвинтівкою і пістолетом Андерс Брейвік убив у Норвегії 69 осіб, більшість із яких були підлітками. У 2012 році комісія, яка проводила оцінку цієї атаки, закликала заборонити використання напівавтоматичної зброї. "Це рішення дуже хороше, навіть якщо воно прийнято із запізненням", - сказала керівник групи підтримки жертв Лізбет Крістін Ройнленд.

Законопроект про заборону зброї допускає кілька винятків, зокрема для спортивної стрільби. Зволікання зі створенням законопроекту пов'язане з тим, що в Норвегії напівавтоматичну зброю використовує багато мисливців.

Як повідомляли раніше в лютому, Брейвік уперше заявив, що розкаявся за вчинені вбивства. Однак судові психіатри вважають, що засуджений хоче домогтися поблажливості і скоротити собі термін ув'язнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram