ГоловнаСвіт

Жертвами негоди в Європі стали близько 30 осіб

Місцева влада в європейських країнах надає екстрений притулок і допомогу нужденним.

Жертвами негоди в Європі стали близько 30 осіб
Непогода в Германии
Фото: EPA/UPG

Близько 20 людей загинули в Європі через сильне похолодання і снігопади, які приніс циклон із Сибіру.

Про це повідомляє AFP.

Польща повідомила про щонайменше дев'ять смертельних випадків, у Франції загинули чотири людини, стільки само загиблих у Німеччині. П'ятеро людей померли в Литві, троє - в Чехії, ще двоє - в Румунії, один бездомний замерз на вулиці в Італії.

Зазначають, що минулої ночі в деяких частинах Німеччини температура впала до 24 градусів нижче нуля, а в Естонії зафіксували температуру мінус 29 градусів.

Через низьку температуру оголошено попередження про небезпеку для бездомних і осіб похилого віку, які є найбільш уразливими до холодних погодних умов. Місцева влада в європейських країнах надає екстрений притулок і допомогу нужденним.

В Іспанії спостерігаються сильні снігопади, а в Каталонії частково скасували рух транспорту і закрили школи. Заняття також були припинені на Канарських островах.

На півночі Італії, зокрема в Римі, уряд закрив школи і дитячі сади, на основних автомагістралях є серйозні ускладнення з рухом, в Неаполі припинив роботу аеропорт.

Нагадаємо, раніше сьогодні Держслужба з надзвичайних ситуацій попередила українців про погіршення погодних умов по всій території країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram