ГоловнаСвіт

Війська Асада продовжують наземний наступ у районі Дамаска, незважаючи на перемир'я

За даними правозахисників, урядові війська зазнали значних втрат.

Війська Асада продовжують наземний наступ у районі Дамаска, незважаючи на перемир'я
Сирийская армия

Сирійські урядові війська продовжують наземний наступ у сирійській Гуті в околицях Дамаска, незважаючи на встановлене там тимчасове перемир'я.

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на заяву правозахисної організації "Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини" (SOHR) і джерел з обох сторін сирійського конфлікту.

Метою сьогоднішньої наземної атаки сирійських військ був район Хауш-ель-Давахра в східній частині підконтрольної повстанцям території.

У SOHR заявили, що сьогоднішня атака є продовженням наступу, що почався 25 лютого. За даними правозахисників, урядові війська зазнали значних втрат.

Представник військового альянсу, який підтримує режим Башара Асада в боротьбі з повстанцями, заявив, що в наступі бере участь елітний загін сирійської армії - "Сила тигра" (the Tiger Force), проте поки що військовим не вдалося домогтися значних успіхів.

Нагадаємо, 24 лютого Радбез ООН одностайно прийняв резолюцію про припинення вогню в Сирії. Резолюцію було прийнято на тлі ескалації в Східній Гуті - передмісті Дамаска. З 4 лютого сирійський уряд і його союзники активізували наступальну операцію проти утримуваної опозицією Східної Гути. Цього тижня по житлових районах оточеної Східної Гути сирійська влада завдала десятки повітряних і сотні наземних ударів. Зруйновано багато будинків і будівлі лікарень. Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини стверджує, що за тиждень у Східній Гуті загинули більш ніж 500 цивільних

Як повідомляли напередодні, в районі Дамаска, незважаючи на перемир'я, тривають обстріли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram