ГоловнаСвіт

В Єрусалимі Храм Гробу Господнього знову відкрили для відвідувачів

Уряд Ізраїлю відправив низку суперечливих законопроектів на додаткову перевірку.

В Єрусалимі Храм Гробу Господнього знову відкрили для відвідувачів
Храм Гроба Господня
Фото: Inpress.ua

Храм Гробу Господнього сьогодні відновив роботу після триденного закриття на знак протесту проти податкових вимог з боку мерії Єрусалима, а також запланованої урядом Ізраїлю реформи про право користування землею.

Про це повідомляє DW

Як наголошено, в заяві про відновлення роботи храму висловлюється подяка прем'єр-міністру Біньяміну Нетаньяху за готовність до діалогу.

Уряд єврейської держави "заморозив" податкові вимоги на час переговорів, а також відправив на додаткову перевірку законопроект про право на землю, який, окрім іншого, дозволяє державі конфіскувати земельні ділянки, що належать церкві.

У раніше оприлюдненому листі церковних ієрархів законопроект названо "дискримінаційним і расистським". Церква також протестує проти введення муніципальних зборів, які, на її думку, порушують статус-кво.

Міська адміністрація Єрусалима на своє виправдання заявляє, що мита введені не щодо храмів, а щодо таких об'єктів, як готелі і зали для прийомів, які є в церковній власності. 

Мер Єрусалима Нір Баркат вважає, що керівництво храму має виплатити додатково близько €152 млн податкових відрахувань.

Як відомо, Храм Гробу Господнього закрили 25 лютого. Ним керують спільно представники грецької православної, католицької та вірменської апостольської церков.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram