ГоловнаСвіт

Армія Нігерії заявила про звільнення понад 1000 осіб з полону "Боко Харам"

Незалежного підтвердження цієї інформації поки що немає.

Армія Нігерії заявила про звільнення понад 1000 осіб з полону "Боко Харам"
Нигерийская армия
Фото: EPA/UPG

Армія Нігерії заявила про звільнення з полону ісламістського угруповання "Боко Харам" понад тисячу осіб.

Про це повідомляє DW

Відзначають, що незалежного підтвердження цієї інформації поки що немає.

"Під час спільної визвольної операції нігерійські та камерунські солдати звільнили заручників з декількох сіл уздовж кордону між двома країнами, повідомили в нігерійської армії", - йдеться в повідомленні.

Під час проведення операції було вбито 35 бойовиків і захоплено велику кількість зброї.

Повідомляють, що школярки, яких викрали бойовики "Боко Харам" тиждень тому зі школи в місті Дапчі в штаті Йобе, досі залишаються в полоні.

Угруповання "Боко Харам" (у перекладі означає "Західна освіта - гріх"), створене в 2002 році, діє в основному на території Нігерії. Прихильники організації виступають за введення в країні законів шаріату та боротьбу з впливом Заходу. У квітні 2015 року вона змінила назву на "Західноафриканську провінцію "Ісламської держави". Місяцем раніше ватажок організації Абубакар Шекау присягнув на вірність терористичному угрупованню "Ісламська держава" (ІДІЛ). Жертвами "Боко Харам" з 2009 року стали понад 20 тис. осіб, ще два мільйони стали вимушеними переселенцями.

Нагадаємо, минулого тижня повідомляли, що в Нігерії 111 школярок зникли після нападу бойовиків "Боко Харам". Згодом стало відомо, що армія Нігерії звільнила 76 викрадених бойовиками школярок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram