ГоловнаСвіт

Лавров: США готують Європу до застосування ядерної зброї проти Росії

Голова МЗС РФ звинуватив США в блокуванні вироблення механізму контролю за виконанням конвенції про заборону біологічної зброї.

Лавров: США готують Європу до застосування ядерної зброї проти Росії
Сергей Лавров
Фото: mid.ru

Військові США готують неядерні країни НАТО до застосування тактичної ядерної зброї проти Росії.

Про це заявив голова МЗС РФ Сергій Лавров на Конференції з роззброєння, передає InfoResist.

"Ядерному роззброєнню перешкоджає і збереження американського нестратегічного ядерного озброєння в Європі, що супроводжується дестабілізаційною практикою " спільних ядерних місій". У рамках цих місій з грубим порушенням Договору про нерозповсюдження неядерні члени НАТО беруть участь у плануванні застосування американських нестратегічних ядерних боєприпасів і залучаються до освоєння відповідних навичок. Усім повинно бути зрозуміло, що тим самим військові США готують збройні сили країн Європи до застосування тактичної ядерної зброї проти Росії", - заявив російський міністр.

Голова МЗС РФ також звинуватив США в тому, що вони блокують вироблення механізму контролю за виконанням конвенції про заборону біологічної зброї. "Не можна забувати і про загрозу біологічної зброї, здатної за смертоносним впливом перевершити всі відомі способи знищення людини. Як і раніше, через позицію США залишається заблокованим вироблення верифікаційного механізму Конвенції про заборону біологічної і токсинної зброї. Сподіваюся, наші американські колеги усвідомлюють свою відповідальність за вихід із цього глухого кута", - сказав він.

Лавров також зазначив, що необхідно якомога швидше узгодити збалансовану програму роботи Конференції з роззброєння.

"Історичний досвід підказує: навіть у найскладніші періоди необхідно проявляти волю і відповідальність, поступатися вузьконаціональними інтересами і давати консолідовану відповідь на масштабні виклики часу", - підкреслив російський міністр.

Нагадаємо, напередодні лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв заявив, що Росія розмістила в Криму шість ядерних боєголовок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram