ГоловнаСвіт

Парламент Шотландії відмовився погоджувати закон Мей про процедуру Brexit

В уряді Британії заявили, що не будуть іти на поступки Шотландії, Уельсу та Північній Ірландії.

Парламент Шотландії відмовився погоджувати закон Мей про процедуру Brexit
Никола Стерджен
Фото: EPA/UPG

Перший міністр Шотландії Нікола Стерджен заявила, що парламент Шотландії не має наміру давати згоду на законопроект прем'єр-міністра Великобританії Терези Мей про процедуру виходу з Євросоюзу.

Про це повідомляє агентство Рейтер

"Я не буду підписуватися під тим, що підриває весь фундамент, на якому будується деволюція (передача центральними урядовими органами частини своїх повноважень місцевим органам влади, - ред.)", - заявила вона.

Також, за словами Стерджен, уряди Шотландії та Уельсу, ймовірно, будуть просити парламент не рекомендувати схвалення цього документа.

На думку першого міністра, необхідність у загальних системах регулювання може виникнути, але це повинно бути строго узгоджено кабінетами міністрів Шотландії, Уельсу та Північної Ірландії.

Напередодні в британському уряді відзначили, що більше не будуть іти на поступки Шотландії, Уельсу та Північній Ірландії, які стурбовані втратою повноважень після того, як Британія покине Євросоюз.

Рішення про вихід Британії з ЄС було прийнято на референдумі в червні 2016 року. Тоді за Brexit проголосував 51,9% учасників референдуму. У березні 2017 року закон про Brexit було прийнято парламентом і схвалено королевою. Очікується, що 29 березня 2019 року Великобританія вийде зі складу ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram