ГоловнаСвіт

На виборах в Італії жодна партія не отримає достатньо голосів, щоб сформувати уряд, - думка

За прогнозами, "Більше Європи" отримає не більш ніж 8,5% голосів.

На виборах в Італії жодна партія не отримає достатньо голосів, щоб сформувати уряд, - думка
Фото: photo-dictionary.com

Після виборів в Італії 4 березня навряд чи вийде сформувати "правильну коаліцію" і країну "штормитиме". Риму буде не до України.

Про це йдеться в статті "Майбутні вибори в Італії. Що вони означатимуть для України?" журналіста-міжнародника Ірини Кащей, опублікованій на LB.ua.

"У жодній партії не буде достатньо голосів, щоб сформувати уряд. Створити коаліцію теж буде непросто, адже домовлятися доведеться політикам зовсім уже полярних поглядів. Усе це може призвести до політичних "розхитувань" і, не виключено, нових виборів уже наприкінці цього року (на цьому наполягають, зокрема, Берлусконі та Ренці)", - зазначила експерт.

При цьому вона зауважила: "Якщо 4 березня не трапиться сюрпризів, то Італію найближчим часом  "штормитиме". "І їй буде не до України", - додала вона.

Журналіст також наводить основний розклад політичних сил, з-поміж яких найбільш дружніми стосовно України є правляча Демократична партія, яку зараз готові підтримати тільки 20% виборців, і "Більше Європи з Еммою Боніно", яка напередодні виборів звернулася з листом до української діаспори, що налічує не менш ніж чверть мільйона осіб. За прогнозами, "Більше Європи" отримає не більш ніж 8,5% голосів, однак пройде в парламент.

Крім того, очікується, що проросійський популістський рух "П'ять зірок" на чолі з Луїджі ді Майо набере найбільшу кількість голосів. Партія сепаратистського спрямування "Ліга Півночі", яка зробила своїм лекторальним "коником" страх певних верств італійського суспільства перед іммігрантами, за прогнозами соціологів, набере 15-18% голосів. "Уперед, Італія!" Сільвіо Берлусконі, як очікують, отримає близько 18% голосів. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram