ГоловнаСвіт

Канадські консерватори пообіцяли визнати Єрусалим столицею Ізраїлю у разі своєї перемоги на виборах

"Ізраїль, як і будь-яка суверенна держава, може сам визначати, де розташовувати свою столицю".

Канадські консерватори пообіцяли визнати Єрусалим столицею Ізраїлю у разі своєї перемоги на виборах

Канадська Консервативна партія, яка є в опозиції до керівної Ліберальної партії чинного прем'єр-міністра Джастіна Трюдо, оголосила про намір слідом за США визнати Єрусалим столицею Ізраїлю в разі перемоги на виборах у 2019 році.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Новий уряд, очолюваний Ендрю Широм, визнає Єрусалим столицею Ізраїлю після того, як буде офіційно сформований у 2019 році", - йдеться в заяві, опублікованій на офіційному веб-сайті партії.

Як наголошується в документі, Консервативна партія Канади визнає очевидним факт, що Ізраїль, як і будь-яка суверенна держава, може сам визначати, де розташовувати свою столицю.

Консерватори були керівною партією Канади з 2006 по 2015 рр. Потім за підсумками парламентських виборів уряд вдалося сформувати лібералам.

Наприкінці 2017 року адміністрація президента США Дональда Трампа ухвалила рішення про перенесення посольства США в Ізраїлі з Тель-Авіва до Єрусалима. Це рішення спричинило критику з боку мусульманських країн, що підтримують Палестину і відстоюють її право на визнання східної частини Єрусалима палестинською столицею.

В ЄС також зустріли рішення Вашингтона критично, зазначивши, що воно підриває багаторічний процес примирення між Палестиною та Ізраїлем.

Наприкінці грудня Ізраїль заявляв, що мінімум 10 країн готові перенести посольство в Єрусалим.

Нагадаємо, у Держдепартаменті США пообіцяли відкрити посольство в Єрусалимі у травні з нагоди 70-річчя заснування Ізраїлю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram