ГоловнаСвіт

Партія Меркель схвалила коаліцію із соціал-демократами

Коаліційну угоду повинні схвалити ще рядові члени СДПН.

Партія Меркель схвалила коаліцію із соціал-демократами
Архив
Фото: EPA/UPG

Делегати партійного з'їзду Християнсько-демократичного союзу (ХДС) у понеділок, 26 лютого, переважною більшістю проголосували за укладення коаліційної угоди із Соціал-демократичною партією Німеччини (СДПН).

Підписання договору про утворення уряду із соціал-демократами схвалили 975 присутніх на з'їзді членів ХДС, проти виступили лише 27 осіб, пише DW.

Раніше лідер ХДС Ангела Меркель (ХДС) закликала своїх однопартійців схвалити урядову коаліцію блоку ХДС/ХСС та СДПН. Канцлер ФРН заявила, що формування нового уряду є зобов'язанням партії перед виборцями.

Тепер для створення в Німеччині нового уряду необхідно, щоб коаліційну угоду схвалили рядові члени СДПН. Результат письмового "референдуму" соціал-демократів стане відомим 4 березня.

Переговори про формування коаліції в уряді Німеччини почалися у вересні. Спроба домовитися про коаліцію з лібералами і "зеленими" провалилася. На початку лютого було досягнуто домовленість між Меркель і лідером соціал-демократів Мартіном Шульцом. Кілька днів потому Шульц оголосив про відставку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram