ГоловнаСвіт

Жителя Санкт-Петербурга заарештували на 25 діб за надувну качку в вікні

Усі клопотання захисту активіста суд відхилив.

Жителя Санкт-Петербурга заарештували на 25 діб за надувну качку в вікні
Фото: paperpaper.ru

Суд у Санкт-Петербурзі заарештував на 25 діб активіста руху "Весна" Артема Гончаренка, який у день "страйку виборців" 28 січня виставив у вікні велику надувну качку.

Про притягнення активіста до адміністративної відповідальності повідомив Telegram-канал прес-служби петербурзьких судів.

Смольнинський районний суд визнав Гончаренка винуватим у повторному порушенні правил проведення акції (частина 8 статті 20.2 КоАП).

Усі клопотання захисту активіста суд відхилив, повідомила "Медіазоні" юрист "Відкритої Росії" Анастасія Буракова, яка представляла інтереси Гончаренка.

"Активісту інкримінували порушення під час участі в акції на підтримку Олексія Навального 28 січня, під час якої Гончаренко демонстрував надувне каченя з вікна будинку поряд із Площею Пролетарської диктатури, де проходила акція", - повідомив "Интерфакс" федеральний координатор руху "Весна" від Петербурга Богдан Литвин.

Гончаренка затримали напередодні, 25 лютого. Як писав "ОВС-Інфо", причиною став "перформанс з качечкою".

Качка є одним із символів розслідування ФБК "Він вам не Дімон" про прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва. Згідно з розслідуванням, у резиденції в Плесі, якою користується голова кабінету міністрів, є окремий будиночок для качки.

28 січня на заклик Навального в Росії пройшли акції на підтримку "страйку виборців" 18 березня. Опозиціонер закликав своїх прихильників не ходити голосувати і пообіцяв простежити, щоб не було фальсифікації явки. Акції в Москві та Петербурзі не були узгоджені.

Нагадаємо, в червні 2017 року поліція Петербурга визнала жовту іграшкову качку засобом агітації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram