ГоловнаСвіт

У Росії проходять мітинги на пам'ять про Бориса Нємцова, є затримані

Щонайменше трьох затримали на акції в Москві.

У Росії проходять мітинги на пам'ять про Бориса Нємцова, є затримані
Митинг в память о Борисе Немцове в Москве, 25 февраля 2018
Фото: EPA\UPG

У неділю, 25 лютого, у низці міст Росії проходять мітинги, присвячені пам'яті опозиціонера Бориса Нємцова, якого вбили в ніч з 27 на 28 лютого 2015 в центрі Москви, передає ОВД-Инфо.

Так, на узгодженому з владою марші в Москві правоохоронці затримали щонайменше трьох людей. Серед затриманих - активіст Данило Двінських. На вході на марш також затримали одного з організаторів колони націоналістів Володимира Ратнікова і його помічника.

За інформацією поліції, у ході беруть участь близько 4,5 тис. людей. У заявці на проведення ходи була заявлена кількість учасників - до 30 тис. осіб.

Водночас рух "Білий лічильник", який веде підрахунок учасників акції, що проходять через металошукачі, оцінив кількість учасників маршу в 7,6 тис. осіб.

За словами очевидців, ще одного чоловіка затримали після мітингу в Санкт-Петербурзі.

Акції на пам'ять Нємцова відбулися також в Новосибірську, Казані та Уфі. У кожній з них взяли участь орієнтовно по 100 людей.

Учасники маршів тримали плакати з написами: "П'ять куль у свободу", "Всіх не перестріляєш", "Убитий шахраями і злодіями", "Мені страшно, але я не боюся", "Герої не вмирають".

Нагадаємо, російський опозиційний політик Борис Нємцов був застрелений в ніч на 28 лютого 2015 року у Москві. Похований на Троєкуровському кладовищі. У липні 2017 року за вбивство Нємцова за наймом у складі організованої групи були засуджені п'ятеро чеченців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram