ГоловнаСвіт

Ізраїльський супутник зафіксував російські винищувачі Су-57 на авіабазі в Сирії

Росія переправлення нових винищувачів не підтверджує.

Ізраїльська компанія Imagesat International (iSi) опублікувала супутникові знімки російської авіабази Хмеймім у Сирії, на яких зафіксовано місце базування російських винищувачів Су-57. Про це повідомляє видання Haaretz.

Надані Haaretz знімки були зроблені супутником Eros B. На них видно літаки, обриси двох з яких нагадують силуети російських Су-57.

Фото: haaretz.com

У публікації наголошується, що російські винищувачі п'ятого покоління ще не готові до повноцінного застосування. Видання припускає, що, найімовірніше, вони будуть проходити випробування в реальних умовах.

Раніше з'явилася інформація, що Росія перекинула новітні винищувачі п'ятого покоління Су-57 в Сирію. Однак в Міноборони РФ цього офіційно не підтверджують.

Су-57 був розроблений для заміни в російських ВПС важкого винищувача Су-27, серійні постачання нового літака заплановані на 2018-2019 роки.

Основними перевагами винищувачів п'ятого покоління над попередниками є більш висока маневреність, малопомітність, надзвукова швидкість без використання форсажу.

Велику частину бойового авіаційного парку країн світу становлять винищувачі четвертого покоління, і тільки США, Японія, Китай і РФ активно займаються розробкою машин п'ятого покоління.

Серед них тільки США і Китай мають на озброєнні літаки нового покоління. Це F-22 Raptor та F-35 Lightning II, і Chengdu J-20 відповідно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram