ГоловнаСвіт

Незважаючи на перемир'я, режим Асада продовжує бомбардування Східної Гути

У неділю зафіксували вже два авіаудари.

Незважаючи на перемир'я, режим Асада продовжує бомбардування Східної Гути
Фото: EPA/UPG

У неділю, 25 лютого, сили режиму сирійського президента Башара Асада продовжують обстрілювати підконтрольні повстанцям райони Східної Гути під Дамаском, незважаючи на вимогу Ради Безпеки ООН про припинення вогню, передає Reuters.

За даними Сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини, вранці в неділю проурядові сили завдали два авіаудари по околицях Східної Гути.

Водночас в іранському командуванні, яке виступає на боці уряду Сирії, заявили, що Іран і Сирія продовжать очищати передмістя Дамаска від "терористів", але будуть дотримуватися резолюції РБ ООН в інших районах.

"Ми будемо дотримуватися резолюції про припинення вогню... В деяких районах передмістя Дамаска, утримуваних терористами, і на які не поширюється режим припинення вогню, триватиме зачистка", - заявив начальник генштабу збройних сил Ірану дивізійний генерал Мухаммад Бакер.

Згідно з даними правозахисників, авіанальоти і артилерійські обстріли з боку режиму Асада тривають з 18 лютого. В результаті загинули щонайменше 519 осіб.

Учора ввечері Радбез ООН одноголосно схвалив резолюцію, яка вимагає 30-денного припинення вогню в Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram