ГоловнаСвіт

Поведінка Росії й Ірану в Сирії "ганебна", - Трамп

США звинувачує три країни в гуманітарній катастрофі в Східній Гуті.

Поведінка Росії й Ірану в Сирії "ганебна", - Трамп
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп засудив дії Москви і Тегерана в Сирії, де в останні дні в результаті обстрілів регіону Східна Гута загинули близько 300 мирних жителів, повідомляє “Немецкая волна”.

"Скоєне Росією, Іраном і Сирією представляє собою ганьбу в гуманітарному плані. Те, що ці три країни роблять з людьми останнім часом - це ганьба", - заявив Трамп в п'ятницю, 23 лютого, на спільній прес-конференції з прем'єр-міністром Австралії Малколмом Тернбуллом.

Трамп також запевнив, що США перебувають в Сирії виключно з метою боротьби з "Ісламською державою".

"Ми там перебуваємо з однієї причини - щоб позбутися від ІГІЛ і повернутися додому", - зазначив президент США.

Таким чином Трамп відповів на прохання прокоментувати ситуацію в Східній Гуті.

Там протягом останніх днів сирійська армія проводить інтенсивний обстріл. Регіон перебуває під контролем опозиційних угруповань. За даними "сирійської наглядової ради з прав людини", тільки за 48 годин були вбиті 250 осіб.

У регіоні можуть бути заблоковані сотні тисяч цивільних осіб. В умовах постійних бомбардувань в оточеному районі відчувається гостра нестача їжі, чистої води і медикаментів, повідомляють очевидці. За їх словами, ситуація порівнянна з бійнею в Алеппо.

Рада Безпеки ООН не змогла ухвалити резолюцію про 30-денне перемир'я в Сирії через позицію Росії. МЗС Німеччини закликало Росію "погодитися на тимчасове припинення військових дій". Голосування щодо резолюції заплановано на 20.00 мск у суботу, 24 лютого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram