ГоловнаСвіт

Маск назвав пароль до майбутнього глобального інтернету

"Нікому не кажіть, пароль від wi-fi -"марсіани"".

Американський бізнесмен, засновник SpaceX і Tesla Ілон Маск "випадково "назвав пароль від всесвітньої мережі Інтернет.

На своїй сторінці в Twitter Маск повідомив, що два перших супутники мережі Starlink, Tintin A і Tintin B, успішно виведені на орбіту і незабаром будуть готові послати на Землю сигнал "Привіт, світ".

Потім він у коментарі до цього повідомлення дописав: "Нікому не кажіть, пароль від wi-fi -"марсіани"".

За допомогою цих супутників Маск сподівається після 2020-го року повністю покрити планету інтернетом. Вартість такого масштабного проекту оцінюється в $10 млрд.

Нагадаємо, напередодні

SpaceX запустила ракету Falcon 9 з першими інтернет-супутниками Microsat-2a і Microsat-2b, на яких будуть проходити випробування технології для створення великої мережі супутників для супутникового інтернету.

У 2015 році компанія оголосила, що збирається розгорнути орбітальне угруповання супутників, які забезпечать майже всю поверхню Землі недорогим широкосмуговим доступом в інтернет. Система буде складатися з майже 12 тисяч супутників. Одна група буде розташовуватися на висоті від 1110 до1325 кілометрів, а друга набагато нижче, на висоті від 335 до 346 кілометрів. Супутники зможуть обмінюватися інформацією як з терміналами на Землі, так і між собою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram