ГоловнаСвіт

У МЗС РФ розповіли, звідки в посольстві з'явилося 400 кг кокаїну

За словами Захарової, вантаж належав співробітникові, що закінчив на той час відрядження за строковим трудовим договором.

У МЗС РФ розповіли, звідки в посольстві з'явилося 400 кг кокаїну
Фото: EPA/UPG

Офіційний представник Міністерства закордонних справ Російської Федерації Марія Захарова підтвердила, що в російському посольстві в Аргентині знайшли 389 кілограмів кокаїну.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

За словами Захарової, правоохоронці РФ і Аргентини провели спецоперацію з припинення каналу постачання великої партії кокаїну на європейський ринок.

"У результаті проведених оперативних дій підозрювані громадяни обох держав затримані, стосовно них ведеться слідство, і справу згодом буде передано до суду", - заявила представник МЗС.

За її словами, вантаж, про який йде мова, був виявлений готовим до відправлення півтора року тому в одному з допоміжних будівель посольства РФ в Буенос-Айресі і "належав співробітникові технічного складу установи, що закінчив на той час відрядження за строковим трудовим договором".

"Що стосується спекуляцій, які з'явилися в ЗМІ про те, що зазначений вантаж міг бути направлений із задіянням дипломатичних каналів, то хотіли б відзначити, що така постановка питання показує незнання механізму і порядку направлення диппошти, зміст якої визначається, зрозуміло, не технічним персоналом представництва", - сказала Захарова.

"Здивовані, як ця тема висвітлюється "експертами", деякі з них домовилися до того, що цей випадок "кидає тінь" на наше диппредставництво. Все з точністю до навпаки: успіх цієї операції забезпечено саме ефективними діями російського посла і дипломатичного персоналу", - додала представник МЗС РФ.

Нагадаємо, 21 лютого в міжнародному аеропорту Буенос-Айреса затримали місцевого поліцейського Івана Близнюка (син російських емігрантів), який прибув з Рима зі своїм знайомим. Його підозрюють в причетності до створення каналу постачання кокаїну в Росію.

Під час розслідування з'ясувалося, що в грудні 2016 року російський посол в Аргентині Віктор Коронеллі повідомив Міністерству безпеки про те, що в школі при посольстві виявлені 12 підозрілих валіз, які оформлені як дипломатичний вантаж. Про це стало відомо тільки зараз, оскільки інформація була засекречена.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram