ГоловнаСвіт

Лавров назвав умову підтримки РФ резолюції ООН про перемир'я в Сирії

Число жертв російських і сирійських військових у Сирії продовжує зростати.

Лавров назвав умову підтримки РФ резолюції ООН про перемир'я в Сирії
Сергей Лавров
Фото: telegraf.by

Голова МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Росія готова погодити резолюцію Радбезу ООН про гуманітарну паузу в сирійській Східній Гуті, але потрібні гарантії всіх гравців про готовність дотримуватися перемир'я.

Про це повідомляє "РИА Новости".

"Для того, щоб ця резолюція була дієвою - а ми готові погодити текст, який буде таким, - ми пропонуємо формулу, що дозволяє зробити настання перемир'я реальним і заснованим на гарантії всіх, хто перебуває всередині Східної Гути, і гарантії, звичайно, повинні бути підкріплені гарантіями зовнішніх гравців, тими, перш за все, хто має вплив на екстремістські угруповання, що засіли в цьому передмісті Дамаска", - сказав Лавров.

"Поки що поправку, яка буде на них (США і їх союзників) покладати відповідальність домогтися від бойовиків чітких гарантій припинення обстрілів, таку поправку вони поки що ухвалювати відмовляються", - додав російський міністр.

Нагадаємо, напередодні через позицію РФ Радбез ООН скасував голосування про перемир'я в Сирії. На п'ятницю заплановане ще одне голосування.

Як повідомляли раніше, в результаті масштабних бомбардувань сирійської урядової і російської авіації в районі Східної Гути загинули понад 400 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram