ГоловнаСвіт

Макрон висловився проти обмежень на рекламу алкоголю

Французький лідер заявив, що п'є вино двічі на день.

Макрон висловився проти обмежень на рекламу алкоголю
Эммануэль Макрон
Фото: пресс-служба президента

Президент Франції Еммануель Макрон висловився проти посилення законів, які обмежують рекламу алкогольних напоїв, зокрема вина.

Про це він заявив під час зустрічі з регіональною пресою, передає France Info.

За словами французького лідера, він не дозволить поставити вино в один ряд з міцним алкоголем. Макрон також зізнався, що п'є вино двічі на день.

"Я п'ю вино в обід і під час вечері. Йде боротьба за здоров'я суспільства, яке потерпає від того, що молоді люди все більше напиваються міцним алкоголем чи пивом, але у випадку з вином це не так", - сказав Макрон.

Він додав, що поки буде президентом, не буде вжито жодної поправки про посилення законів про обмеження реклами алкогольних напоїв.

Дискусія навколо посилення алкогольного законодавства спалахнула у Франції на початку лютого, коли міністр охорони здоров'я країни Аньєс Бузін заявила, що "винна індустрія змушує вірити, що вино відрізняється від інших алкогольних напоїв і має низку корисних властивостей". Вона також зазначила, що з наукового погляду "пити вино - це те саме, що пити пиво, горілку чи віскі".

У відповідь кілька десятків членів французької Академії вина опублікували статтю, в якій закликали голову МОЗ Франції "припинити демонізувати вино, яке є частиною французької цивілізації".

Нагадаємо, що в березні минулого року в Молдові вино офіційно визнали продуктом харчування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram