ГоловнаСвіт

Туреччина засудила рішення Нідерландів визнати геноцид вірмен

МЗС Туреччини заявило, що рішення голландців "не має юридичного зобов'язання або сили".

Туреччина засудила рішення Нідерландів визнати геноцид вірмен
МИД Турции
Фото: alwasatnews.com

Туреччина рішуче засудила рішення нижньої палати парламенту Нідерландів визнати геноцидом масове вбивство вірмен за часів Османської імперії.

Про це йдеться в заяві МЗС Туреччини, передає Hurriyet Daily News

"Ми рішуче засуджуємо рішення Палати представників Нідерландів сьогодні визнати події 1915 року геноцидом", - йдеться в заяві турецького МЗС.

Описуючи рішення нідерландського парламенту як "необґрунтоване", турецьке відомство заявило, що рішення не має місця ні в історії, ні в правосудді. "Тому воно не має юридичного зобов'язання або сили", - додали в міністерстві.

Туреччина, яка є наступницею Османської імперії, відкидає звинувачення в геноциді 1915-1923 років. Анкара стверджує, що від 300 до 500 тисяч вірмен і така ж кількість турків загинули в громадянській війні, коли вірмени повстали проти османських правителів і підтримали вторгнення російських військ. Вірмени стверджують, що близько півтора мільйона осіб було вбито в Османській імперії під час насильства, що спалахнуло в 1915 році. Багато країн підтримують Вірменію у визнанні тієї різанини геноцидом. Не менш ніж 23 країни, включаючи Францію і Німеччину, визнали вбивства вірмен в Османській імперії геноцидом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram