ГоловнаСвіт

Держдеп США поклав на Росію відповідальність за загибель людей у передмісті Дамаска

Режим Асада за підтримки Росії перешкоджає доставці місцевим жителям гумдопомоги.

Держдеп США поклав на Росію відповідальність за загибель людей у передмісті Дамаска
Хизер Науэрт
Фото: state.gov

США вважають Росію відповідальною за загибель людей у передмісті Дамаска - Східній Гуті, де за останні дні загинуло понад 400 мирних жителів.

Про це заявила прес-секретар Держдепартаменту США Хізер Науерт. 

"Від рук сирійського режиму загинули жахливою смертю понад 400 цивільних. І, як ми всі знаємо, його підтримує не тільки Росія, а й Іран. Варто нагадати, що Росія несе відповідальність за те, що там відбувається. Без Росії, яка підтримує Сирію, звичайно б, не було цього розгрому і цих смертей", - зазначила Науерт.

Також представник Держдепу нагадала про переговори з питань сирійського врегулювання в Астані, ініційовані Росією, Іраном і Туреччиною. "Це (ситуація навколо Східної Гути, - ред.) підтверджує провал процесу в Астані, і саме тому уряд США, як і багато інших країн, виступає за Женевський процес як кращий шлях, що врешті-решт приведе до миру і в підсумку до політичного рішення в Сирії", - зазначила Науерт.

Вона також наголосила, що гарантами в Астані виступили Росія та Іран. "Вони розробили зони де-ескалації, і однією з таких зон було визначено Східну Гуту", - сказала Науерт. Зараз же, за її словами, режим Асада за підтримки Росії перешкоджає доставці місцевим жителям гуманітарної допомоги.

Як повідомляли раніше, через позицію РФ Радбез ООН скасував голосування щодо перемир'я в Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram