ГоловнаСвіт

У російському посольстві в Аргентині знайшли 389 кілограмів кокаїну

У рамках розслідування затримали місцевого поліцейського російського походження.

21 лютого в міжнародному аеропорту Буенос-Айреса (Аргентина) затримали місцевого поліцейського Івана Близнюка (син російських емігрантів), який прибув з Рима зі своїм знайомим. Його підозрюють в причетності до створення каналу постачання кокаїну в Росію. Про це повідомило місцеве видання Clarin.

Розслідування почалося після того, як в грудні 2016 року російський посол в Аргентині Віктор Коронеллі повідомив Міністерству безпеки про те, що в школі при посольстві виявлені 12 підозрілих валіз, оформлених як дипломатичний вантаж. Про це стало відомо тільки зараз, оскільки інформація була засекречена.

Фото: clarin.com

Фото: clarin.com

Завдяки знанню мови він виступав "сполучною ланкою" аргентинської поліції з МВС Росії. У своїх соцмережах Близнюк говорив про зв'язки в дипломатичних колах, в тому числі з Росією.

Під час розслідування спецслужби провели контрольоване постачання, замінивши наркотик на борошно, встановивши на валізи GPS і відправивши їх диппоштою в Росію. Там затримали чотирьох підозрюваних, імена яких поки що не розголошувалися.

Російське агентство ТАРС стверджує, що операція з припинення наркотрафіку проводилася спільно спецслужбами Росії і Аргентини. "Мова йде про взаємодію російських і аргентинських спецслужб щодо припинення наркотрафіку, - зазначив співрозмовник агентства. - Деталі спецоперації не розголошувались в інтересах спільних оперативних заходів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram