ГоловнаСвіт

Німеччина вислала 65 громадян Грузії за порушення правил безвізу

У низці європейських країн стурбовані зростанням кількості скоєних грузинами злочинів.

Німеччина вислала 65 громадян Грузії за порушення правил безвізу
Фото: www.vestikavkaza.ru

Німеччина видворила на батьківщину 65 громадян Грузії у зв'язку з порушенням правил безвізового режиму з Євросоюзом.

Про це агентству IPN повідомили в посольстві Грузії в Берліні, передає "Грузія Online".

За повідомленням користувачів соцмереж, громадяни, які зазнали реадмісії, проживали в землях Північний Рейн-Вестфалія і Баден-Вюртемберг.

Як розповідають самі іммігранти, адміністративні суди Німеччини розглядають велику кількість справ про депортацію, причому рішення приймають у прискореному режимі.

Останнім часом низка європейських країн, зокрема Німеччина, Ісландія та Швеція, висловили стурбованість у зв'язку зі зростанням кількості скоєних громадянами Грузії злочинів і збільшенням кількості запитів на надання притулку.

За даними МВС Німеччини, кількість заявок з боку громадян Грузії з проханням надати притулок у вересні склала 238, у жовтні - 355, у листопаді - 444, у грудні - 522, а в січні - 745.

Голова МЗС Грузії Михайло Джанелідзе заявив, що уряд Грузії посилить поліцейську співпрацю з європейськими партнерами для боротьби з організованою злочинністю і проведе в країні інформаційну кампанію зі скорочення кількості осіб з Грузії, які шукають притулку в країнах Шенгенської угоди.

Безвізовий режим між Грузією і ЄС набув чинності 28 березня минулого року. Як відомо, Євросоюз залишив за собою право задіяти механізм призупинення безвізового режиму, якщо з третіх країн збільшиться кількість нелегалів, необґрунтованих заявок про надання притулку або їх громадяни створять загрозу внутрішній безпеці ЄС. Під час обговорення механізму призупинення безвізових режимів з третіми країнами в січні дипломати ЄС висловили стурбованість Грузії та Албанії, однак ризиків призупинення безвізу з цими країнами немає.

Нагадаємо, що раніше в лютому уряд німецької землі зажадав зупинити дію безвізу для Грузії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram