ГоловнаСвіт

У Міноборони Британії назвали загрозу з боку РФ і КНДР більшою, ніж від тероризму

"Якщо не відповідати на них, Британія стане менш безпечною, ніж повинна бути".

У Міноборони Британії назвали загрозу з боку РФ і КНДР більшою, ніж від тероризму
Гэвин Уильямсон
Фото: EPA/UPG

Міністр оборони Великобританії Гевін Вільямсон заявив, що загроза для Великобританії від таких країн, як Росія і Північна Корея, більша, ніж від тероризму.

Про це він заявив, виступаючи в парламенті, передає The Times

За його словами, Великобританія має переглянути свою концепцію оборони, щоб мати можливість відповідати на виклики міждержавних конфліктів, чого не спостерігалося впродовж декількох десятиліть. Так, він виступив за збільшення фінансування та зміну структури британських збройних сил.

Вільямсон відзначив, що брак дій може зробити Британію "менш безпечною, ніж вона повинна бути".

"Ми хочемо підкреслити, що загрози з боку держав і швидкість, з якою вони розвиваються, є топ-пріоритетом. Однак дещо позаду за ними йде загроза тероризму", - сказав міністр.

"Загроза з боку держав в останні роки різко зросла", - додав він, відходячи від оборонної стратегії 2015 року, де тероризм названо першим у переліку загроз.

За його словами, світ був здивований несподівано різким зростанням сили Москви та Пекіна. Також він згадав про зростаючу агресивність Кремля, зокрема, зростання активності російських субмарин у Північній Атлантиці, збільшенні присутності росіян у Середземномор'ї і їхню участь у конфлікті в Сирії.

"Після цього слід поглянути на нові держави, які починають грати все більшу роль у світі, як-от Китай. Також ви бачите виклики, які ставить перед світом Північна Корея. Якщо не відповідати на них, наша країна стане менш безпечною, ніж повинна бути", - зазначив Вільямсон.

Нагадаємо, наприкінці січня голова Міноборони Британії звинуватив Росію в шпіонажі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram