ГоловнаСвіт

Військовий флот РФ проводить навчання в Балтійському морі

До виконання навчально-бойових завдань також залучать літаки і вертольоти морської авіації РФ.

Військовий флот РФ проводить навчання в Балтійському морі
Российские военные корабли
Фото: EPA/UPG

Військовий флот Росії почав навчання в Балтійському морі, в яких будуть задіяні понад 20 бойових кораблів і допоміжних суден.

Про це повідомляє агентство ТАСС із посиланням на офіційного представника російського флоту Романа Мартова.

"У Балтійському морі вирішуватимуть завдання ударні сили БВМБ (Балтійської військово-морської бази, - ред.) - малі ракетні кораблі та катери, тральщики, а також різні судна допоміжного флоту. Загалом у маневрах візьмуть участь понад 20 кораблів і допоміжних суден флоту", - сказав він.

Мартов уточнив, що на першому етапі навчань екіпажі кораблів відпрацьовують навчально-бойові завдання в пункті базування, в рамках яких проводять підготовку до плавання, бойову та повсякденну організацію в умовах бази.

Потім у Балтійському морі поодинокі кораблі флоту виконають низку завдань за призначенням - протикорабельної та протиповітряної оборони.

До виконання навчально-бойових завдань також залучать літаки і вертольоти морської авіації РФ.

Нагадаємо, нещодавно Росія розмістила в Калінінградській області оперативно-тактичні ракетні комплекси (ОТРК) "Іскандер", які можуть нести ядерний заряд, і має намір залишити їх там на постійній основі. Згодом президент Литви Даля Грибаускайте попередила європейські країни про загрозу, яку несе розміщення "Іскандерів" під Калінінградом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram