ГоловнаСвіт

У Македонії змінюють знаки на головній магістралі заради вирішення суперечки з Грецією

Раніше уряд Македонії вирішив перейменувати головний аеропорт країни.

У Македонії змінюють знаки на головній магістралі заради вирішення суперечки з Грецією
Фото: EPA/UPG

Влада Македонії почала замінювати дорожні знаки на головній автомагістралі країни, названої попередньою владою на честь Олександра Македонського.

Про це повідомляє The Associated Press. 

Глава компанії з обслуговування доріг Македонії заявив, що перші 25 дорожніх знаків зняли сьогодні. Головна автомагістраль буде називатися Prijatelstvo, що означає "Дружба".

Зміна назви проводиться у рамках домовленості щодо вирішення спору з Грецією.

Нещодавно уряд Македонії також вирішив перейменувати головний аеропорт країни, який був названий на честь Олександра Македонського. Тепер він буде називатися "Міжнародний аеропорт Скоп'є".

Раніше повідомлялося, що Македонія готова додати географічне уточнення до назви своєї країни, щоб вирішити суперечку з Грецією, яка перешкоджає її вступу в Європейський Союз і НАТО.

Неофіційно говорять про такі варіанти уточнень до назви Македонія: "верхня", "північна" або "нова". Проте грецькі націоналісти виступають проти будь-якого використання слова "Македонія" для назви північного сусіда.

Суперечка триває з 1991 року - часу здобуття незалежності Македонією, яка раніше мала назву Соціалістична республіка Македонія, що не викликало опору з боку Греції. Після 1991 року Греція вважає, що назва держави є узурпацією назви її історичної провінції.

Як повідомлялося раніше, Македонія сподівається вирішити суперечку про свою назву до липневого саміту НАТО

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram