ГоловнаСвіт

Елітна військова бригада Словенії провалила тест на боєготовність НАТО

Протягом тесту шестеро словенських військових отримали обмороження.

Елітна військова бригада Словенії провалила тест на боєготовність НАТО
Военные НАТО
Фото: EPA/UPG

Елітна 72-га бригада Збройних сил Словенії провалила тест на боєготовність НАТО, поставивши під сумнів те, що Словенія зможе виконати свої зобов'язання перед Альянсом.

Про це повідомляє Delo.si.

До 1 квітня Словенія повинна забезпечити боєготовність 800 солдатів 72-ї бригади Збройних сил, але минулого тижня військові цієї групи провалили перевірку бойових можливостей, а деякі військові отримали обмороження через неякісне екіпірування.

Визначення бойової готовності батальйону за методом CREVAL є останньою фазою перевірки готовності до бою. Група з оцінки НАТО оцінювала готовність батальйонної тактичної групи у п'яти сферах і визначили "бойову неготовність" у чотирьох.

Провальний результат словенські військові продемонстрували, незважаючи на те, що 18 місяців провели на навчаннях у Німеччині, Чехії, Угорщині, Румунії, Болгарії та Грузії. На практиці це означає, що діяльність батальйонної тактичної групи в міжнародних операціях поставлена під сумнів.

Крім того, шістьом солдатам знадобилася медична допомога через обмороження. Міністерство оборони Словенії поставило нові черевики для військових, які виявилися абсолютно непридатними для зимових операцій.

Міністра оборони Словенії Андрею Катич обурила ця інформація, оскільки дізналася вона про все зі ЗМІ. Вона поклала відповідальність за неготовність військових на начальника Генштабу Андрея Остермана, з яким певний час має погані стосунки.

Як повідомляли напередодні, Німеччина втричі збільшить число солдатів на навчаннях НАТО зі стримування Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram