ГоловнаСвіт

Єврокомісія оштрафувала кілька компаній на €546 млн за картельну змову

Компанії координували ціни, розподіляли клієнтів і обмінювалися комерційно конфіденційною інформацією.

Єврокомісія оштрафувала кілька компаній на €546 млн за картельну змову

Єврокомісія оштрафувала кілька компаній на загальну суму €546 млн за участь у трьох різних картельних змовах у сфері морських перевезень автомобілів і поставки автозапчастин.

Про це йдеться в заяві на сайті Єврокомісії

Єврокомісія встановила, що чилійський морський перевізник CSAV, японські перевізники "K" Line, MOL і NYK, а також норвезько-шведський перевізник WWL-EUKOR брали участь у картельній змові, який стосувався міжконтинентального морського перевезення автотранспорту, і наклала загальний штраф у розмірі €395 млн.

Встановлено, що компанії координували ціни, розподіляли клієнтів і обмінювалися комерційно конфіденційною інформацією, зокрема про збори і надбавки до цін для компенсації коливань курсу валют або цін на нафту.

У другому рішенні Єврокомісія встановила, що компанії Bosch (Німеччина), Denso і NGK (обидві Японії) брали участь у змові з постачання свічок запалювання автовиробникам в Європейській економічній зоні, і наклала загальний штраф у розмірі €76 млн.

У третьому рішенні Єврокомісія встановила дві картельні змови, що стосуються поставок гальмівних систем. Перша стосувалася поставки гідравлічних гальмівних систем (HBS) і до неї були причетні компанії TRW (США, тепер ZF TRW, Німеччина), Bosch (Німеччина) і Continental (Німеччина). Другий картель займався поставкою електронних гальмівних систем (EBS) і включав компанії Bosch і Continental. Комісія встановила загальний штраф у розмірі €75 млн.

Нагадаємо, що наприкінці січня Єврокомісія оштрафувала постачальника Apple майже на мільярд євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram