ГоловнаСвіт

Туреччина попередила сирійські сили про серйозні наслідки входження в регіон Африн

В Анкарі заявили, що не ведуть прямих переговорів з Дамаском, але повідомлення передають опосередковано.

Туреччина попередила сирійські сили про серйозні наслідки входження в регіон Африн
Турецкая армия в Сирии
Фото: EPA/UPG

Туреччина попередила сирійські проурядові війська, які заходять у підконтрольний курдам регіон Африн, про серйозні наслідки.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Як заявив представник президента Туреччини Ібрагім Калин, конвой з 40-50 автомобілів сирійських проурядових сил намагався вторгнутися в регіон Африн, але після артилерійського обстрілу турецькими військами відступив.

"Будь-який крок режиму чи інших елементів у цьому напрямку, безумовно, матиме серйозні наслідки", - сказав Калин на прес-конференції. Він також сказав, що Туреччина не веде прямих переговорів з Дамаском, але повідомлення передають опосередковано.

Правозахисна організація "Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини" (SOHR) повідомила, що протягом ночі турецькі війська продовжували наступ і обстріляли, зокрема, місто Африн.

Напередодні проурядові сирійські сили увійшли в підконтрольній курдам регіон Африн, незважаючи на заяву президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана про те, що Туреччина запобігла розгортанню сирійських військ на півночі Сирії. Також турецький лідер заявив, що турецькі війська і їхні сирійські союзники в найближчі дні почнуть облогу міста Африн, щоб витіснити звідти курдські Загони народної самооборони (YPG). Анкара називає YPG "терористами", вважаючи їх сирійським відгалуженням забороненої в Туреччині Робітничої партії Курдистану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram