ГоловнаСвіт

Голова МЗС Люксембургу заявив про загрозу членства Угорщини в ЄС

Ассельборн зазначив, що не може зрозуміти мислення угорського уряду.

Голова МЗС Люксембургу заявив про загрозу членства Угорщини в ЄС
Жан Ассельборн
Фото: euroua.com

Голова МЗС Люксембургу Жан Ассельборн вважає, що політика уряду Угорщини може коштувати країні членства в Євросоюзі.

Про це він заявив у телефонному інтерв'ю угорському виданню Magyar Nemzet, яке поспілкувалося з люксембурзьким дипломатом після того, як голова МЗС Угорщини Петер Сіярто назвав його "ідіотом", який "ненавидить Угорщину".

Раніше в інтерв'ю німецькому виданню Der Tagesspiegel Ассельборн розкритикував угорську законодавчу ініціативу "Стоп Сорос" і закликав Європейську комісію почати санкційну процедуру проти Угорщини.

"Я не ненавиджу Угорщину, Петера Сіярто або Віктора Орбана. Йдеться не про особистості, а про базові принципи, цінності, закони і повагу до людської гідності в кожній країні-члені ЄС. Ми не можемо прийняти покарання для неурядових організацій, які допомагають шукачам притулку. Такі методи застосовують тільки авторитарні режими, не гідні демократичного Європейського Союзу", - пояснив свою позицію Ассельборн.

За його словами, у нього абсолютно нормальні відносини з угорським колегою Сіярто. "У мене немає злості, яка могла б вплинути на наші відносини. Як я сказав, ідеться про принципи і цінності. Угорська політика кидає виклик принципам Європейського Союзу", - зазначив він.

Голова МЗС Люксембургу зазначив, що не може зрозуміти мислення угорського уряду і застеріг, що його політика може дорого коштувати Будапешту.

"Угорський народ повинен розуміти: якщо в них є уряд, який робить таке, то ціною цього може бути членство в ЄС. Мені було б дуже сумно, якби це трапилося", - заявив Ассельборн.

Нагадаємо, напередодні голова МЗС Угорщини Петер Сіярто обізвав свого люксембурзького колегу Жана Ассельборна ідіотом з божевільними ідеями. Таким чином Петер Сіярто відреагував на заяву Ассельборна, який закликав ЄС протистояти угорським планам ввести заборону на діяльність неурядових організацій, що допомагають мігрантам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram