ГоловнаСвіт

Верховний суд США відмовився розглядати питання посилення контролю за обігом зброї

Судді також відмовилися розглянути справу про відмову Каліфорнії від зниження мита на продаж зброї.

Верховний суд США відмовився розглядати питання посилення контролю за обігом зброї
Оружейный магазин в Такере, Джорджия, США
Фото: EPA/UPG

Верховний суд США відхилив позов проти введеного в Каліфорнії правила про 10-денний період очікування під час купівлі зброї.

Про це повідомляє "Голос Америки".

"Рішення суду підкреслює його небажання включитися в суперечки про контроль над обігом зброї, які знову загострила низка епізодів з масовою стріляниною, в тому числі недавня трагедія в школі у Флориді", - пише видання.

Судді також відмовилися розглянути іншу справу про зброю, в якій Національна стрілецька асоціація спробувала оскаржити відмову Каліфорнії знизити мита на продаж зброї, виділивши частину цих коштів на боротьбу з нелегальною зброєю.

Організації, що виступають на захист права на зброю, і власники зброї спробували оскаржити правило про період очікування, наполягали, що воно порушує їх право на володіння зброєю, гарантоване Другою поправкою до Конституції. Позивачі вимагали скасування періоду очікування не для всіх, а тільки для тих громадян, які раніше вже володіли зброєю і пройшли перевірку біографії.

Напередодні президент США Дональд Трамп підтримав удосконалення перевірок під час придбання зброї, зокрема наказавши заборонити пристрої для скорострільною стрільби з гвинтівок.

Питання про перегляд закону про вільне володіння вогнепальною зброєю в США знову порушили після збройного нападу 14 лютого на школу Marjory Stoneman Douglas High School, де 19-річний Ніколас Круз убив 17 осіб і поранив ще близько 50.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram