ГоловнаСвіт

Собчак назвала спонсорів своєї кампанії

Серед них виявилися видавець російського Forbes, колишній співвласник Yota і учасник телешоу "Секретний мільйонер".

Собчак назвала спонсорів своєї кампанії
Фото: EPA/UPG

Кандидат у президенти Росії Ксенія Собчак назвала головних спонсорів своєї передвиборної кампанії. Вона стала першим кандидатом в президенти РФ, яка публічно перерахувала жертводавців кампанії, повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

Згідно із законом кандидати розкривають перерахування від юридичних осіб і кількість фізичних осіб, які перерахували до фонду більш як 20 тисяч рублів (350 доларів), але не їх імена.

Правда, суму пожертвувань Собчак також не назвала. Є юридичні складності оформити ці перекази офіційно, сказала вона.

Останній звіт про надходження грошей до виборчого фонду кандидата Собчак опубліковано 13 лютого. Фізичні особи, згідно з цим звітом, перерахували 6,3 млн рублів. Всього в її виборчий фонд надійшло 104 млн рублів (1,84 млн доларів). У цю суму входять гроші спонсорів, сказала Собчак на прес-конференції у вівторок. Серед них виявилися видавець російського Forbes, колишній співвласник Yota і учасник телешоу "Секретний мільйонер".

Колишній співвласник виробника мобільних пристроїв Yota Devices Сергій Адоньєв - один з головних спонсорів кандидата Собчак. Стан Адоньєва, за даними рейтингу Forbes найбагатших бізнесменів Росії, оцінюється в 800 млн доларів.

Собчак запевняє, що Адоньєв тепер також новий спонсор "Нової газети". За її словами, конверт з його іменем передав їй головний редактор "Нової" Дмитро Муратов в ефірі "Дощу", коли вона брала в нього інтерв'ю.

Тільки один спонсор кампанії Собчак до цього публічно заявив про це сам. 3 лютого президент видавничого дому ACMG (Forbes, L'Officiel, SNC, OK!) Олександр Федотов розповів, що в серпні 2017 року Собчак попросила його про фінансову підтримку її кампанії, і він погодився.

"Олександр Росляков - той самий інвестор Собчак, заради якого, як вона запевняє, вона кілька тижнів тому літала на переговори на Балі", - йдеться в повідомленні.

За даними видання, він володіє великою транспортною компанією "Онего Шипінг". Росляков став знаменитим після того, як взяв участь в телешоу "Секретний мільйонер" на телеканалі "П'ятниця". Для зйомок він п'ять днів провів в місті Володимир без житла і грошей, просячи допомоги в місцевих жителів. Потім він подарував тим, хто йому дав притулок, квартири і гроші.

Нагадаємо, Ксенія Собчак вийшла в президенти від партії "Громадянська ініціатива". ЦВК РФ зареєстрував її 6 лютого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram