ГоловнаСвіт

Туреччина запобігла розгортанню сирійських військ на півночі Сирії, - Ердоган

Турецькі війська і їхні сирійські союзники днями почнуть облогу міста Африн.

Туреччина запобігла розгортанню сирійських військ на півночі Сирії, - Ердоган
Президент Турции Реджеп Тайип Эрдоган
Фото: EPA/UPG

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що Туреччина запобігла можливому розгортанню сирійських урядових військ у регіоні Африна, на північному заході Сирії, після переговорів з російським президентом Володимиром Путіним.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

"Сирійське розгортання було серйозно припинено вчора. Воно було припинено", - сказав Ердоган журналістам, додавши, що "воно було припинено після тих переговорів" з Путіним.

Також Ердоган сказав, що турецькі війська і їхні сирійські союзники найближчими днями почнуть облогу міста Африн. "Облога міського центру Африн почнеться скоро, в найближчі дні. Таким чином і зовнішня допомога регіону, і місто буде відрізане, а в терористичних організацій більше не буде засобів вести переговори з будь-ким", - сказав турецький лідер.

Раніше сирійські державні ЗМІ повідомили, що союзні президенту Башару Асаду сили увійдуть у регіон Африн, щоб допомогти курдським силам відбити напад турецьких військ.

Напередодні Ердоган зв'язувався з Путіним і своїм іранським колегою Хасаном Рухані, щоб обговорити тему Сирії. Протягом переговорів країни домовилися про зустріч своїх міністрів закордонних справ у Москві 14 березня.

Нагадаємо, в січні Туреччина почала на півночі Сирії наземну операцію "Оливкова гілка". Турецькі війська перетнули кордон Сирії і разом з бійцями союзної Вільної сирійської армії (FSA) почали бойові сутички з курдськими Загонами народної самооборони (YPG). Анкара називає YPG "терористами", вважаючи їх сирійським відгалуженням забороненої в Туреччині Pобітничої партії Курдистану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram