ГоловнаСвіт

Будапешт назвав голову МЗС Люксембургу "ідіотом" і звинуватив його в ненависті до Угорщини

Люксембурзького міністра звинуватили в бажанні "завалити Європу мігрантами".

Будапешт назвав голову МЗС Люксембургу "ідіотом" і звинуватив його в ненависті до Угорщини
Министр иностранных дел Венгрии Пейтер Сийярто
Фото: EPA/UPG

Жителям Угорщини не потрібні "божевільні ідеї" голови МЗС Люксембургу Жана Ассельборна, який, підтримуючи міграцію, може "завалити Європу мігрантами".

Про це йдеться в повідомленні на сайті уряду Угорщини під назвою "Голова МЗС Люксембургу ненавидить Угорщину".

Так голова МЗС Угорщини Петер Сійярто відреагував на заяву Ассельборна, який закликав ЄС протистояти угорським планам ввести заборону на діяльність неурядових організацій, що допомагають мігрантам.

"Жан Ассельборн перейшов усі можливі межі своєю останньою заявою", - заявив Сійярто. За його словами, Ассельборн є представником "екстремістських лібералів, які демонструють неприйнятну позицію" щодо прийому мігрантів і таким чином ризикують завалити ними всю Європу.

"Жан Ассельборн - ідіот, але угорці - ні. Народу Угорщини не потрібні шалені ідеї глави МЗС Люксембургу, щоб знати, що для нього краще, - заявив угорський міністр. - Уряд Орбана захищає безпеку Угорщини, а люксембурзький глава МЗС хоче знищити захисну огорожу на кордоні з Джорджем Соросом та його товаришами, щоб завалити Угорщину мігрантами".

Нагадаємо, раніше голова МЗС Угорщини Петер Сійярто звинуватив Україну в запуску "міжнародної кампанії брехні" в конфлікті про мову освіти меншин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram