ГоловнаСвіт

Генштаб РФ наказав глушити стільниковий зв'язок на російських базах у Сирії

"Безпілотні літальні апарати типу квадрокоптер можуть прямувати на конкретний сигнал за номером телефону", - пояснили в Міноборони РФ.

Генштаб РФ наказав глушити стільниковий зв'язок на російських базах у Сирії
Российские войска в Сирии
Фото: EPA/UPG

Генштаб Росії розпорядився глушити стільниковий зв'язок на території російських баз у Сирії через атаки терористів на ці об'єкти.

Про це повідомляє РБК з посиланням на наказ, підписаний начальником восьмого управління Генштабу генерал-лейтенанта Юрієм Кузнєцовим, і співрозмовників у Міноборони РФ.

На базі Хмеймім сигнал 2G і 3G доручено приглушити до 30 березня 2018 року, а на всіх російських об'єктах у Сирії, включаючи Тартус - до 1 липня 2018 року. Виконанням цього завдання займеться управління військ радіоелектронної боротьби. Джерело РБК у Міноборони РФ відзначає, що розпорядження пов'язане з атакою безпілотників на російські бази в Сирії. "Безпілотні літальні апарати типу квадрокоптер можуть прямувати на конкретний сигнал за номером телефону", - сказав він. Військовий експерт, полковник запасу Андрій Паюсов у бесіді з виданням зазначив, що розпорядження про глушіння сигналів можна пояснити і прагненням запобігти витоку інформації.

У розпорядженні Кузнєцова також ідеться, що Федеральна митна служба попереджатиме військову поліцію про військові "технічні засоби особистого користування", що їх провозять через митні пункти Чкаловський, Моздок і Новоросійськ. Там розташовані аеродроми, з яких російських військових відправляють до Сирії. Кузнєцов, окрім цього, розпорядився збільшити на базі Хмеймім число "стаціонарних постів для ведення відкритих міжнародних переговорів". За словами джерела в Міноборони РФ, ідеться про телефонні кабінки. "Військовослужбовець записується в журнал і телефонує. Рідним і близьким у Росію дзвінок безкоштовний. Для переговорів по роботі використовується спецзв'язок", - сказав співрозмовник видання, зазначивши, що подібних кабінок військовослужбовцям у Сирії не вистачає, тому "в основному всі використовують мобільні телефони".

Про атаку безпілотників на російські бази в Сирії Міноборони РФ заявило 8 січня. У військовому відомстві відзначили, що атаку було відвернено, а дрони були запущені із зони деескалації Ідліб, контрольованої "так званою поміркованою опозицією". Під час нападу на Хмеймім у ніч з 31 грудня на 1 січня загинули двоє російських військових. Також повідомляли, що постраждали сім літаків, проте в Міноборони РФ ці відомості спростували.

Як повідомляли напередодні, в Сирії воювали майже 50 тисяч російських солдатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram