ГоловнаСвіт

Клімкін: Захід не піде на перезавантаження відносин з Росією після "путінських виборів"

Голова МЗС переконаний, що Росія не гратиме за своїми правилами.

Клімкін: Захід не піде на перезавантаження відносин з Росією після "путінських виборів"
Фото: EPA/UPG

Міністр закордонних справ Павло Клімкін переконаний, що країни Заходу не підуть на перезавантаження відносин з Росією після президентських виборів, запланованих на 18 березня.

Про це він заявив в ефірі телеканалу ICTV, передає УНІАН.

"Я вважаю, Захід перехопив ініціативу. Так, Путін намагався підвищувати ставки, а тепер Захід дуже свідомо підвищує ставки. І це означає, що жодного перезавантаження", - сказав Клімкін.

У зв'язку із цим він зазначив, що провів багато зустрічей з міжнародними партнерами на полях Мюнхенської конференції з безпеки, які були присвячені цьому питанню.

"Жодного перезавантаження, як багато років тому після «путінських виборів» у Росії за визначенням не буде... Це наявна ментальність", - підкреслив голова МЗС.

"Зараз усі прекрасно розуміють, що Росія намагається послабити західні демократичні інститути. І списки санкцій, останні санкції, які були введені кілька днів тому, наша підтримка, оборонна зброя - дуже багато всього, що працює... І цей меседж, власне половина конференції цьому була присвячена: Росія не буде грати за своїми правилами", - підкреслив міністр.

Нагадаємо, вибори президента Росії відбудуться 18 березня. 6 лютого Центрвиборчком зареєстрував Путіна кандидатом у президенти, він вирішив піти на вибори самовисуванцем.

Конституція РФ забороняє обиратися президентом понад два терміни поспіль. Путін був президентом два терміни поспіль, з 2000 по 2008 рік, потім він очолював уряд, поки президентом був Дмитро Медведєв, і знову обрався президентом 2012 року.

Раніше заступник голови Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв заявив в інтерв'ю, що після проведення виборів президента в Росії можливо буде досягти якогось прогресу в урегулюванні ситуації на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram