ГоловнаСвіт

У водія президентського прес-пулу Трампа знайшли зброю

Раніше сьогодні Трамп підтримав удосконалення перевірок під час купівлі зброї.

У водія президентського прес-пулу Трампа знайшли зброю
Фото: ellicottvilletimes.com

Під час виїзду президентського кортежу з резиденції Дональда Трампа Мар-а-Лаго в Палм-Біч водій мікроавтобуса для журналістів був затриманий службою безпеки через те, що у нього була зі собою зброя.

За словами журналістів з президентського прес-пулу, водій заявив, що забув залишити особисту зброю у власному автомобілі перед тим, як сів за кермо мікроавтобуса, передає Голос Америки.

Огляд був проведений на парковці неподалік від резиденції приблизно за годину до того, як мікроавтобуси для преси приєдналися до кортежу президента.

За словами представників Білого дому, після інциденту всі водії були замінені. Коли журналісти сідали назад в мікроавтобуси, водія допитував співробітник спецслужб.

Раніше американські ЗМІ повідомили про лежачу акцію протесту за участю школярів, яка проходить біля Білого дому. Школярі виступають за вжиття рішучих заходів щодо контролю над зброєю.

Також повідомляється, що в понеділок президент США Дональд Трамп обговорив із сенатором Джоном Корніном законопроект з цієї проблеми і висловився на підтримку зусиль щодо вдосконалення системи федеральних перевірок біографії покупців під час продажу зброї. Бесіда відбулася в п'ятницю, через два дні після стрілянини в школі у Флориді, в результаті якої загинули 17 людей.

Раніше Трамп заявив, що ФБР не запобігло стрілянину у Флориді через розслідування "російської справи". За словами президента США, "вони витрачають занадто багато часу, намагаючись довести російську змову з кампанією Трампа - немає ніякої змови".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram