ГоловнаСвіт

Лавров: події в Україні - наслідок дій НАТО

Голова МЗС РФ стверджує, що тепер перед вибором між РФ і Заходом поставили Балкани.

Лавров: події в Україні - наслідок дій НАТО
Сергей Лавров
Фото: mid.ru

Голова МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що розширення НАТО призвело до нинішньої ситуації в Україні.

Про це він заявив в інтерв'ю сербському інформагентству "БЕТА", повний текст якого наводить прес-служба МЗС РФ.

За словами Лаврова, "українська криза" не стала причиною нинішніх відносин між Росією і Заходом, а радше наслідком тієї політики, яку західні країни, перш за все США і країни НАТО, проводили після закінчення холодної війни.

"Замість того, щоб скористатися унікальним історичним шансом і сформувати дійсно загальноєвропейську структуру безпеки і співробітництва, Захід зробив вибір на користь розширення НАТО всупереч усім обіцянкам", - сказав він.

"Для нас не стало сюрпризом те, що сталося в Україні. Це стало, як я вже сказав, наслідком тієї лінії, яку обрав НАТО. Після закінчення холодної війни відбулися три хвилі розширення організації, і з кожною такою хвилею військова інфраструктура Альянсу наближалася все ближче і ближче до російських кордонів", - розповів Лавров.

"Тепер у цю гру хочуть втягнути і Балкани, поставивши балканські країни перед вибором: або ви з Заходом, або ви з Росією. Такого ж вибору вимагали від України, і в результаті відбувся злам в українському суспільстві і державі, який призвів до неконституційного державного перевороту, до різкого підвищення ролі радикалів, включаючи неонацистів, у внутрішньополітичному житті нашої сусідньої країни", - заявив він.

Як повідомляли раніше, МЗС РФ допустило відмову від представника в НАТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram