ГоловнаСвіт

54 бійці російських ПВК загинули в Сирії у вересні 2017 року, - ВВС

Номери жетонів бійців російських ПВК у Сирії відрізняються від тих, що видає Міноборони РФ.

54 бійці російських ПВК загинули в Сирії у вересні 2017 року, - ВВС
Обстрел российских наемников в Сирии
Фото: стоп-кадр видео

У вересні 2017 року в Сирії загинули не менш ніж 54 бійці приватних військових компаній з Росії.

Про це повідомляє Російська служба ВВС. Видання вивчило документи, які передали матері одного із загиблих.

Документи для публікації передала матір Євгенія Алікова з селища Североонежськ Архангельської області Ніна Атюшева. Вона розповіла, що в середині вересня 2017 року з нею зв'язався чоловік з Ростова-на-Дону, представившись Андрієм. Він повідомив, що їй треба приїхати в місто і забрати тіло її сина, який загинув у Сирії. Жінка відповіла, що не може приїхати одна, на що їй сказали "мовляв, ми своїх не кидаємо". До неї додому 20 вересня автомобілем приїхав чоловік середніх років. "Привіз труну з моїм синочком, усі його документи і гроші", - розповіла вона.

Також він передав п'ять мільйонів рублів як страхову виплату за загибель сина - за словами Атюшевої, він виклав на кухонний стіл пачки п'ятитисячних купюр, перетягнуті гумками.

Крім того, чоловік привіз довідки з госпіталю. Серед документів, які опублікувало видання, є розписка Алікова про отримання жетона ПВК "Вагнер" - у ній зазначено про те, що 19 травня 2017 року він отримав особистий номер М-3601. Його матір розповіла, що він опинився в Сирії в середині літа 2017 року.

ВВС пише, що стандартний номер жетона, який військовим видає Міноборони РФ, складається з великої літери російського алфавіту і шестизначного числа, а номери бійців ПВК з Сирії скорочені до чотирьох цифр.

ВВС зазначає, що кореспонденти видання разом з Атюшевою намагалися зв'язатися з Андрієм, але чоловік, який відповів на дзвінок, сказав, що його звуть інакше, і додав, що нічого не знає про російських добровольців у Сирії.

Як зазначає ВВС, 54 загиблих бійці ПВК з Росії - це більше, ніж офіційні цифри за всі 3,5 року кампанії. За офіційними даними, які подає Міноборони РФ, за час операції в Сирії втрати особового складу збройних сил Росії склали 44 людини.

Нагадаємо, минулого тижня повідомляли, що в Сирії нарахували 300 убитих і поранених російських найманців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram