ГоловнаСвіт

ІД взяла на себе відповідальність за стрілянину в Дагестані

22-річний житель Халіл Халілов застрелив п'ятьох людей.

ІД взяла на себе відповідальність за стрілянину в Дагестані

Терористичне угруповання "Ісламська держава" (ІД) взяло на себе відповідальність за напад біля церкви в Кизлярі (Дагестан, Росія), в результаті якого загинули п'ятеро людей.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на підконтрольні джихадистам ЗМІ. У повідомленні агентства наголошено, що терористи не надали доказів свого твердження.

Тим часом джерело МВС Росії повідомило, що стрілянину біля храму Георгія Побідоносця в Кизлярі зчинив бойовик, який входив у так званий сплячий осередок ІД. Це 22-річний житель села Кідеро Цунтинському району Дагестану Халіл Халілов. За словами співрозмовника агентства, Халілов приєднався до ІД 2017 року.

"Розстріл був приурочений до християнського свята. У будинку батьків у селі Кідеро проходять обшуки, оперативники перевіряють також зв'язки Халілова", - розповіли РБК джерела в поліції. За відомостями агентства, Халілов не входив у списки вже відомих учасників радикальних організацій і не перебував у базі даних спецслужб як учасник незаконних збройних формувань.

Нагадаємо, в неділю, 18 лютого, чоловік відкрив вогонь по людях під час святкування Масниці біля храму Георгія Побідоносця в Кизлярі. Він стріляв з мисливської рушниці. Як розповів РБК настоятель церкви отець Павло, у стрільця була борода і він кричав "Аллах акбар". Нападника вбили співробітники правоохоронних органів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram