ГоловнаСвіт

Якщо на Донбас введуть миротворців, санкції проти РФ треба послабити, - глава МЗС Німеччини

Миротворча місія, на його думку, є "одним з небагатьох реалістичних варіантів" у вирішенні конфлікту.

Якщо на Донбас введуть миротворців, санкції проти РФ треба послабити, - глава МЗС Німеччини
Зигмар Габриэль
Фото: EPA/UPG

Міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель заявив, що виступає за послаблення деяких санкцій, введених проти Росії, якщо на сході України буде реалізовано угоду про припинення вогню з допомогою миротворців ООН. Про це він сказав сьогодні, 17 лютого, у Мюнхені, повідомляє Reuters.

Габріель заявив, що це "нереалістично" наполягати на повній реалізації Мінських домовленостей, не пропонуючи до того деяке ослаблення санкцій проти РФ.

Міністр закордонних справ Німеччини сказав, що існують принципові відмінності щодо пропозиції Росії та інших країн щодо запровадження миротворчої місії ООН на схід України. Однак, на думку Габріеля, ідея про введення миротворчої місії ООН є "одним з небагатьох реалістичних варіантів", щоб досягти певного прогресу у припиненні насильства, в результаті якого загинуло близько 10 тис. осіб в регіоні з 2014 року.

Нагадаємо, напередодні міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що "не домовився ні про що" з російським колегою Сергієм Лавровим щодо мандата миротворчої місії на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram