ГоловнаСвіт

Туреччина відпустила до Німеччини журналіста Die Welt, який перебував у в'язниці

Уряд ФРН "з полегшенням і радістю" сприйняв це рішення.

Туреччина відпустила до Німеччини журналіста Die Welt, який перебував у в'язниці
Фото: EPA/UPG

Турецька влада випустили на свободу і дозволила виїхати в Німеччину кореспонденту Die Welt Денізу Юджелу, який провів у в'язниці близько року за підозрою в "пропаганді тероризму" і "розпалюванні міжнаціональної ненависті".

Про це пише "Німецька хвиля".

Юджела, який має громадянство і Туреччини, і Німеччини, затримали у Стамбулі 14 лютого 2017 року для допиту, після чого взяли під варту. З 27 лютого він перебував у в'язниці Сіліврі на захід від Стамбула. Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган особисто звинуватив Юджела у шпигунстві, назвавши його агентом забороненої "Курдської робочої партії" (КРП). Критики називали арешт Юджела політично мотивованим, заявляючи, що кореспондента Die Welt затримали виключно за його журналістську діяльність.

Уряд ФРН "з полегшенням і радістю" сприйняв новину про звільнення Юджела, заявив представник німецького зовнішньополітичного відомства. За його словами, глава МЗС ФРН Зігмар Габріель інтенсивно займався цим питанням останніми днями.

Затримання Юджела було однією з причин погіршення двосторонніх відносин Туреччини та Німеччини. Між тим прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим 16 лютого заявив, що проблеми, які мали місце у відносинах Анкари і Берліна, загалом вирішені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram