ГоловнаСвіт

Сьогоднішню зустріч глав МЗС "нормандського формату" в Мюнхені скасували (оновлено)

Клімкін зустрінеться тільки з Лавровим.

Сьогоднішню зустріч глав МЗС "нормандського формату" в Мюнхені скасували (оновлено)
Фото: EPA/UPG

Сьогодні зустрічі міністрів закордонних справ країн "нормандського формату", яка повинна була відбутися на полях Мюнхенської конференції з безпеки, не буде.

Про це повідомляє УНІАН.

"Зустрічі сьогодні не буде - сторони не змогли узгодити час. Зараз німецька сторона шукає можливість провести її завтра", - сказав співрозмовник агентства.

Як повідомлялося раніше, голова Мюнхенської конференції з міжнародної безпеки Вольфганг Ішингер підтвердив підготовку проведення на полях заходу зустрічі "нормандської четвірки" для обговорення конфлікту на сході України.

Водночас глава МЗС РФ Сергій Лавров і глава МЗС України Павло Клімкін проводять зустріч "на полях" Мюнхенської конференції з безпеки, передає "Інтерфакс-Україна". Зустріч проходить за закритими дверима.

Перед цим Клімкін заявив, що планує порушити на зустрічі в Мюнхені з російським колегою Лавровим питання про українських політв'язнів і миротворчу місію на Донбасі.

Клімкін уточнив, що на переговори з С. Лавровим орієнтовно відведено півгодини.

Оновлення. Після переговорів міністр закордонних справ України заявив, що його сьогоднішня зустріч з міністром закордонних справ Російської Федерації не дала жодних результатів. "Я так розумію, що дискусію ми повинні продовжувати. Наразі ми ні до чого не домовилися. Російська точка зору - інша. Будемо працювати далі. Я вважаю, з точки зору гуманітарної, ця зустріч була важливою. Я дуже сподіваюся, що можемо дати поштовх. З інших питань, як ви розумієте, домовленостей у нас немає", - заявив Клімкін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram