ГоловнаСвіт

Тіллерсон порушив протокол під час зустрічі з Ердоганом

Глава Держдепу прибув до Анкари, щоб обговорити щораз більшу напруженість навколо військового альянсу в Сирії. 

Тіллерсон порушив протокол під час зустрічі з Ердоганом
Рекс Тиллерсон
Фото: EPA/UPG

Держсекретар США Рекс Тіллерсон провів майже чотири години жорсткої дискусії з турецькими лідерами в спробі послабити щораз більшу напруженість у відносинах із союзником НАТО, однак зустріч відбулася без перекладача й помічників американця.

Про це повідомляє телеканал CNN

Зазначається, що зустріч Тіллерсона з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом і міністром закордонних справ Мевлютом Чавушоглу, який перекладав, була дуже незвичайною, оскільки держсекретаря США не супроводжував американський перекладач, жоден помічник чи стенографіст.

"Якщо зустріч не проводиться англійською мовою, то це надзвичайно нерозважливо не мати біля себе перекладача Держдепу, який може гарантувати, що думка пана Тіллерсона доноситься точно і з правильною розстановкою акцентів", - заявив колишній офіційний представник Держдепу і дипломатичний і військовий аналітик CNN Джон Кірбі.

Коли Держдепартамент США запитали про такої незвичайності зустріч, офіційний представник відповів, що Тіллерсон уже "зустрічався з президентом Ердоганом, і йому підходить те, що глава МЗС (Туреччини) перекладає. У них хороші, міцні робочі стосунки".

На думку екс-співробітника Держдепу США, ця зустріч відхиляється від звичайного протоколу.

Раніше Тіллерсон прибув до Анкари, щоб обговорити щораз більшу напруженість навколо військового альянсу, куди входять Загони народної оборони, курдські повстанці в Сирії. Зазначається, що держсекретар США також поїхав на зустріч з Ердоганом, щоб запобігти можливим зіткненням між турецькими військами і силами, які підтримують США.

Тіллерсон 11 лютого вирушив у міжнародне турне по п'яти країнах Близького Сходу - Йорданії, Туреччині, Лівану, Єгипту та Кувейту.

Нагадаємо, що напередодні Туреччина заявила про ліквідацію 1,5 тисячі терористів у Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram