ГоловнаСвіт

Австралія виділить $18 млн допомоги Іраку

Австралія вважає стабілізацію Іраку необхідною умовою для повного знищення ІДІЛ і запобігання її відновленню.

Австралія виділить $18 млн допомоги Іраку
Джули Бишоп
Фото: EPA/UPG

Голова МЗС Австралії Джулі Бішоп заявила, що уряд країни протягом трьох років надасть через Програму розвитку Організації Об'єднаних Націй (ПРООН) $18 млн для підтримки стабілізації в Іраку.

Про це повідомляють на сайті зовнішньополітичного відомства Австралії.

"Австралія вважає стабілізацію Іраку необхідною умовою для повного знищення ІДІЛ і запобігання її відновленню. ІДІЛ і її ідеологія залишаються глобальною загрозою, і Австралія бажає її поразки. Ми визнаємо, що Ірак стикається з величезними гуманітарними проблемами і проблемами стабілізації - за оцінками ООН, 8,7 мільйона іракців потребують гуманітарної допомоги і майже 2,6 мільйона залишаються внутрішньо переміщеними особами. Масштабне руйнування житлових будинків, лікарень, шкіл та іншої важливої інфраструктури є серйозною перешкодою для повернення іракців. Особливо вразливі жінки, діти і люди з обмеженими можливостями", - заявила Бішоп.

За її словами, це фінансування є частиною австралійського гуманітарного і стабілізаційного пакету допомоги Іраку в розмірі $100 млн, ініційованого у квітні 2017 року.

Фонд виділив понад $770 млн на більш ніж 1600 проектів в Іраку й ефективно працює над створенням умов для повернення людей додому.

Нагадаємо, напередодні на засіданні всесвітньої коаліції боротьби з ІДІЛ у Кувейті держави-учасниці схвалили зобов'язання виділити на відбудову Іраку близько $30 млрд у вигляді кредитів і інвестицій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram