ГоловнаСвіт

ООН попередила про зростання числа конфліктів на тлі змін клімату

Програма ООН з навколишнього середовища підписала угоду про співпрацю з Мюнхенською конференцією.

ООН попередила про зростання числа конфліктів на тлі змін клімату

Координатор програми ООН з навколишнього середовища (ЮНЕП) Махір Алієв заявив, що наслідки глобальних змін клімату, а також інші екологічні проблеми все частіше останнім часом стають каталізатором конфліктних ситуацій.

Про це повідомляє Центр новин ООН

"У величезній кількості сучасних конфліктів так чи інакше простежується екологічна складова", - наголосив експерт в інтерв'ю, присвяченому питанням безпеки, які розглядатимуть на Мюнхенській конференції в Німеччині.

За словами Алієва, через зміну клімату населення на певних територіях земної кулі не зможе проживати на цих землях і змушене буде шукати більш прийнятні для себе умови.

"При цьому неминуче виникають такі питання, як "кліматична міграція", сутички стороннього населення з місцевим і так далі. Звідси випливає ціла низка наслідків, які безпосередньо впливають на питання безпеки: питання водних ресурсів, питання виснаження і різноманітності сільськогосподарських можливостей", - пояснив експерт.

Для того, щоб протистояти цій тенденції, ЮНЕП підписала угоду про співпрацю з Мюнхенською конференцією. Як відзначили в ООН, це щонайменше дозволить поглянути на питання гарантування безпеки з урахуванням екологічної складової.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram