ГоловнаСвіт

Екс-радник штабу Трампа погодився співпрацювати зі слідством у "російській справі"

Рік Гейтс стане третьою особою, яка офіційно співпрацює з правоохоронними органами в рамках розслідування про зв'язки команди Трампа з РФ.

Екс-радник штабу Трампа погодився співпрацювати зі слідством у "російській справі"
​Рик Гейтс
Фото: EPA/UPG

Колишній радник передвиборного штабу Дональда Трампа Рік Гейтс, якому прокуратура раніше пред'явила звинувачення в шахрайстві в рамках розслідування про втручання Росії у вибори президента США, планує укласти угоду зі слідством.

Про це повідомляє CNN із посиланням на обізнані джерела.

Гейтс уже впродовж місяця веде переговори з командою спецпрокурора Роберта Мюллера, що займається "російською справою", і заявив, що готовий до співпраці зі слідством, розповіли співрозмовники видання. Покази Гейтса допоможуть спецпрокурору вибудувати справу стосовно президента Трампа і ключових членів його команди, відзначає CNN.

Гейтс стане третьою особою, яка офіційно співпрацює з правоохоронними органами в рамках розслідування про ймовірні зв'язки команди Трампа з Росією. У разі дачі Гейтсом свідчень "буде посилено тиск" на ще одного обвинуваченого, екс-голову передвиборного штабу Трампа Пола Манафорта, який не визнав провини у фінансових злочинах, розкритих під час розслідування, але безпосередньо не пов'язаних з ним, нагадує телеканал. У Білому домі заявили, що не вважають свідчення Гейтса ризикованими для Трампа. "Занепокоєння з цього приводу не буде", - заявив співрозмовник CNN у президентській адміністрації.

Як повідомляли наприкінці січня, Дональд Трамп готовий дати свідчення під присягою у "російській справі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram